(TEKO)ÄLY HOI, ÄLÄ JÄTÄ

Tekoäly on tullut vauhdilla keskuuteemme, eikä sen läsnäoloa pysty täysin välttelemään mainostoimistoissakaan. Ensimmäiset lähes täysin tekoälyllä tehdyt kampanjat pyörivät Suomessakin jo täyttä päätä ja niitä nähneenä on pakko todeta, että ei niistä näe kuka tai mikä ne on tehnyt.
Onko se sitten hyvä vai paha? Tuhoaako se luovuuden vai luoko se sitä lisää? Miten se vaikuttaa mainonnan hinnoitteluun? Kysymyksiä on paljon, mutta vedenpitäviä vastauksia ei vielä tiedä kukaan.
Niin tai näin, tuskin millään liike-elämän sektorilla voi enää pelkällä olankohautuksella kuitata tekoälyn tulemista.

Vaan mitäpä mieltä tekoäly itse on asiasta. Kysyimme siltä osaako tekoäly tehdä mainontaa ja näin se vastasi:

“Tekoäly voi auttaa yrityksiä luomaan tehokkaita mainoksia, mutta se ei kykene luomaan mainoksia täysin itsenäisesti. Tekoäly voi kuitenkin analysoida valtavia määriä tietoa ja löytää mainonnan kannalta relevantteja tietoja, joiden perusteella mainos voidaan kohdentaa oikein ja tehdä siitä mahdollisimman tehokas.

Tekoälyä voidaan käyttää mainonnan analysoinnissa ja optimoinnissa. Se voi analysoida esimerkiksi käyttäjien käyttäytymistä, kuten klikkausten määrää, sivustolle saapumista ja poistumista sekä mainosten tehokkuutta. Tämän perusteella tekoäly voi ehdottaa muutoksia mainoksiin, jotta ne ovat paremmin kohdennettuja ja tehokkaampia.

Lisäksi tekoäly voi auttaa luomaan yksilöllisiä mainoksia jokaiselle käyttäjälle. Tekoäly pystyy analysoimaan käyttäjätietoja, kuten demografisia tietoja, verkkokäyttäytymistä ja ostohistoriaa, ja tarjoamaan yksilöllisiä mainoksia jokaiselle käyttäjälle.

Vaikka tekoäly pystyykin auttamaan mainonnan tehokkuuden parantamisessa, on tärkeää muistaa, että ihmisen luoma luovuus ja taidot ovat yhä tärkeitä mainonnan suunnittelussa ja luomisessa.”

Kysyimme myös, voiko sitä käyttää markkinoinnissa, ja vastaus kuului näin:

“Kyllä, tekoälyä voidaan käyttää markkinoinnissa monin eri tavoin. Tekoälyn avulla voidaan analysoida valtavia määriä tietoa ja saada selville, mitkä markkinointistrategiat toimivat ja mitkä eivät. Tässä joitakin esimerkkejä, miten tekoälyä voidaan käyttää markkinoinnissa:

Kohdennettu markkinointi:
Tekoäly voi analysoida käyttäjätietoja, kuten käyttäjien verkkokäyttäytymistä ja demografisia tietoja, ja tarjota yksilöllisiä mainoksia ja sisältöjä jokaiselle käyttäjälle.

Sosiaalisen median markkinointi:
Tekoälyä voidaan käyttää sosiaalisen median markkinoinnissa, jotta voidaan analysoida käyttäjien toimintaa ja mieltymyksiä. Tämä auttaa yrityksiä ymmärtämään, mitä heidän asiakkaansa haluavat, ja tarjoamaan heille sopivia tuotteita tai palveluja.

Markkinointianalyysi:
Tekoälyä voidaan käyttää markkinointianalyysissä, jotta voidaan ennustaa tulevia trendejä ja suuntauksia. Näin yritykset voivat kehittää parempia markkinointistrategioita ja ennakoida asiakkaiden tarpeita.

Chatbotit:
Tekoälyä voidaan käyttää chatbotien luomiseen, jotka voivat vastata asiakkaiden kysymyksiin ja auttaa heitä löytämään oikean tuotteen tai palvelun.

Henkilökohtainen markkinointi:
Tekoälyä voidaan käyttää henkilökohtaisen markkinoinnin toteuttamisessa, joka perustuu yksittäisen asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin. Tekoälyn avulla voidaan analysoida käyttäjätietoja ja tarjota heille sopivia tuotteita tai palveluja.

Tekoälyn käyttö markkinoinnissa onkin yleistynyt viime vuosina ja sen merkitys tulee todennäköisesti kasvamaan tulevaisuudessa.”

Ja vielä kysyimme tekoälyltä, mitkä työpaikat se tulee korvaamaan tulevaisuudessa ja sieltähän tuli melkoinen litania. Mutta se onkin jo toinen juttu, johon voit halutessasi itse tutustua osoitteessa: chat.openai.com